Bender Ursprung

"Bender" har sitt genuina ursprung i Sverige med sin historia och kultur i den svenska myllan med rötter som kan härledas till 1870-talet. Ur den kuturella och geografiska bakgrunden står "Bender" på gedigen grund i utvecklandet av den konstnärliga visionen som är starkt och rakt nedstigande förbunden med förfäder, arv, identitet, mänsklig kreativ utveckling och framsteg. (Det betyder att det aldrig kan delegeras.)

Med det historiska och kulturella fundamentet har det odlat frukten som bl.a. inneburit deltagande i utställningar i: USA, Italien, Danmark, Tyskland, Sverige och Frankrike. Utvecklingen fortsätter i sitt flöde och genererar varje vecka ca 6-8 inbjudningar till utställningar och andra konstprojekt över världen.

Sedan starten med måleriet 1987, för 30 år sedan 2017, utvecklas "Bender" kontinuerligt över världen. Kraften, som det verkar, har inneburit Internationella utmärkelser som ATIM´s Master Award 2015 (Italien/USA) och med glädje strålar det vidare i samtiden och den Tidlösa Samtida Konsten in i framtiden. Det är progressivt till sin natur och upptäcks mer och mer av den viktiga kretsen. 

Varje del av varje konstverk är skapade av Bender. Skapandet fortsätter passionerat med magiska upptäckter, med ambition och strävan i förbindelse med historien och kulturen i den Svenska myllan och med rötter som kan spåras tillbaka till 1870-talet. 


Från Bender Ursprung till


Art Is More Than Art
- Art Viewers Nation
© -
Art is a genuine catalyst. This means that art is always at present without being consumed itself.
That's probably why art has followed humanity since the dawn of time, and still do. It is probably also why Art is used as reference, and are closely interlinked with today's Luxury.