- IFPD -
Internationella Blomkrukans Dag©

Dags Att Uppgradera Blomkrukan till ...


Som konstnär tycker jag att blomkrukan är i hög grad underskattad. Den verkar betraktas som ett föremål, eller mer vanvördigt uttryckt: "osynlig detalj" i t.ex. en bostad. Den används i huvudsak endast som behållare till planteringsjord för växter. Paradoxen i detta är ofta krukans placering, ofta i anslutning till inkommande ljus som vi människor alltid behöver. Vi tittar ofta "ut" genom fönstren. Vi ser blomkrukan varje dag, men vi "ser" den inte. Blomkrukan förekommer i olika former antagligen i de flesta kulturer i vår civilisation.

Om vi istället ser blomkrukan som en designad del av inredningen eller rent av som 
"möbel" kanske vi får lite andra perspektiv på blomkrukans funktion i varje bostad, varje företag, restauranger, caféer, organisationer, sjukhus etc. 

Låt oss skapa mer hos varje blomkruka! Vi vill dessutom att tillverkare och producenter utvecklar fler alternativ i designen. Det finns dessutom en utvändig yta som skulle kunna utvecklas. Hantverkare som utformar nya designer och konstnärer som tar sig an denna yttre viktiga yta på en blomkruka. Nu kan det i högre grad ses som en del i en helhet i en inredning. Här ser vi gärna en stark utveckling på flera plan. Syftet är att via en god design nå möjligheten till ett äkta handmålat originalkonstverk på varje kruka. Signerad, - naturligtvis!

För mer, berättigad och rolig uppmärksamhet, vill vi därför slå ett slag för blomkrukan utifrån en mer estetisk, konstnärlig och tilltalande design. IFPD© utmanar härmed all världens tillverkare, producenter, designer, hantverkare och konstnärer att delta. Vi etablerar härmed den världsomspännade: IFPD - Internationella Blomkrukans Dag©
– IFPD International Flower Pot Day©
- Med Ändlösa Alternativ och Möjligheter!

IFPD:s Etableringsdag: 9 september 2016, därefter hyllar vi blomkrukan: Andra Söndagen i September varje år med början 2017.

Välkommen att delta. 

Kenth Bender
Konstnär
Grundare av IFPD - Internationella Blomkrukans Dag©
IFPD - International Flower Pot Day©

PS. Bilder kommer...

Dela gärna!


Tillbaka från IFPD till


Heritage & Future

Art Is More Than Art
- Art Viewers Nation
© -
Art is a genuine catalyst. This means that art is always at present without being consumed itself.
That's probably why art has followed humanity since the dawn of time, and still do. It is probably also why Art is used as reference, and are closely interlinked with today's Luxury.

Art Viewers Nation©
Email *
First Name *
Country *
* Required Field