- IFPD -
 Blomkrukans Dag Internationella©Dags Att Uppgradera Blomkrukan ...Akryl  på Keramik

Låt även krukan blomma ut...

Som konstnär är sedan flera år min uppfattning att blomkrukan i hög grad är underskattad. glömd och outnyttjad del i en inredning. Den verkar mer betraktas som ett nödvändigt men "dolt" föremål. 
Den används i huvudsak endast som en ointressant, ibland t.o.m. ganska tråkig, behållare till planteringsjord för växter. 
Paradoxen i detta är krukans placering, ofta i anslutning till inkommande ljus som vi människor alltid behöver. 

Vi tittar ofta ut genom fönstren, vi vet att den finns där varje dag, men vi "ser" den inte. Blomkrukan förekommer i olika former antagligen i de flesta hem i de flesta kulturer i vår civilisation. 

Om vi istället skulle våga se blomkrukan som en del av inredningen eller t.o.m. kanske något vågat, som "möbel" kanske vi får lite andra perspektiv på blomkrukans design och funktion i varje bostad, varje företag, restaurang, café, organisation, sjukhus etc. 

Låt oss skapa mer av och hos varje blomkruka! Vi vill dessutom att tillverkare och producenter utvecklar fler alternativ i designen. Det finns dessutom en utvändig yta som radikalt skulle kunna utvecklas. 

Hantverkare som utformar nya designer och konstnärer som tar sig an denna yttre viktiga yta på en blomkruka. Nu kan det i högre grad ses som en del i en helhet i en inredning. Här ser vi gärna en stark utveckling på flera plan. Syftet är att via en god design nå möjligheten till ett äkta handmålat originalkonstverk på varje kruka. Signerad, - naturligtvis! För den som är sugen på att samla, kanske nya möjligheter öppnar sig. 

För mer, berättigad och rolig uppmärksamhet, vill vi därför slå ett slag för blomkrukan utifrån en mer estetisk, konstnärlig och tilltalande design. IFPD© utmanar härmed all världens tillverkare, producenter, designer, hantverkare, keramiker och konstnärer att delta. Vi etablerar härmed den världsomspännade: 

Internationella Blomkrukans Dag©

Akryl  på Terracotta

Välkommen att stödja IFPD©! - Låt även krukan blomma!
Du kan vara privatperson, konstnär, producent, tillverkare, importör, hantverkare, keramiker eller formgivare av blomkrukor? Kanske är du inredningsarkitekt, fotograf, fastighetesmäklare, stylist, driver blomsteraffär, trädgårdsodling, företag eller verksamhet i annan bransch. Kanske tillhör du en organisation som främjar blomster, växter och krukor. Välkommen att stödja IFPD©. Du stödjerpå ditt sätt.

Ditt stöd är välkommet!
Kopiera bilden till höger och lägg ut på din websida. Skicka sedan namn och adress till websidan så publicerar jag den på denna websida.

Tack för hjälpen!

IFPD - Internationella Blomkrukans Dag© 
– IFPD International Flower Pot Day© 
- Med Ändlösa Alternativ och Möjligheter!

IFPD:s Etableringsdag: 9 september 2016, därefter hyllar vi blomkrukan: Andra Söndagen i September varje år med början 2017.

Välkommen att delta. 

Kenth Bender
Prisbelönt Konstnär
Grundare av IFPD - Internationella Blomkrukans Dag©
IFPD - International Flower Pot Day©

Dela gärna i Sociala Medier!


Tillbaka från IFPD till
Blomkrukan Galleri

Heritage & Future

Art Is More Than Art
- Art Viewers Nation
© -
Art is a genuine mental and visual catalyst. This means that art is always at present without being consumed itself.
That's probably why art has followed humanity since the dawn of time, and still do...
probably the only phenomenon in our civilization that is including, regardless of culture

Contact

Please enter the word that you see below.

  Akryl  på Terracotta

Akryl på keramik

Akryl på Keramik

Akryl på Keramik

Akryl på Keramik

Akryl på Keramik


Är du konstnär, tillverkare, importör, hantverkare, keramiker, designer eller formgivare av blomkrukor? Skicka dina bilder på "uppgraderade" blomkrukor så publicerar jag dem på denna site.

Skicka email