"Vilken är din favorit av alla Kategorier och Genrer inom" 
Konst & Kultur - Initiativet
Mänsklighetens Värdighet™
Kort:  AID-M Watch™

"Favorit - Konst & Kultur?" Det är en fråga som vi kanske ställs inför då och då. Å andra sidan är Konsten och Kulturen ganska omfattande i alla sina kategorier och genrer. Det är antagligen där du hittar eller redan har din 'favorit'

'Mänskligheten - den tänkta arkitekten av vår gemensamma civilisation,
Vi bygger dess grund och värderingar utifrån vår rättmätiga värdighet'
- K Bender -


Fine art video: $110.7 Million Monet Shatters Auction Records
After 6 bidders competed for more than 8 minutes, Claude Monet’s Meules is the most valuable Impressionist work of art sold at auction. The painting achieved $110.7 million — 44x the estimate.


Konst och Kultur - mänskligheten röst...

Den civilisation vi för närvarande lever i förändras i en mycket snabb takt. Den är full av energi och blomstrande i många avseenden, men har en dynamik som även förskjuts in i negativa aspekter. Enligt flertalet forskare finns det en möjlighet att vår civilisation fortsätter att blomstra eller den kan å andra sidan raseras. Framtiden för vår civilisation kommer därför att bero på vår dagliga verksamhet och de val vi gör i livet vid denna tidpunkt. Det gäller dig och mig.

Civilisationen i de gamla tiderna brukade hänvisa till klass av människor där en del var mer framåtsträvande än andra. Idag används det för att hänvisa till  samhällen, deras sätt att leva, inklusive deras kultur. Framtiden för den mänskliga civilisationen, enligt forskare, står inför framtida risk för förstörelse till följd av miljöförstöring, klimatförändringar och upprustning av militära vapen.

Den kontinuerliga belastningen av naturens resurser har inte varit till hjälp. Tidigare civilisationer hade olika orsaker bakom sina sammanbrott, Är vi inte försiktiga nog, -kommer det att upprepas.

Vår civilisation är vår konst- och vårt kulturella liv, -upptäck din röst ...

Några av orsakerna till deras undergång är deras organisation och därmed deras utnyttjande av de tillgängliga naturresurserna. Den brutala och ohållbara användningen av naturresurser har identifierats av de flesta forskare som de främsta orsakerna till förstörelsen av den mänskliga civilisationen.

Det nuvarande stadiet i civilisationen har också varit ett resultat av ojämlikheter i samhällen, med några av de stora ojämlikheterna som grundar sig på ekonomiska skillnader. Koncentrationen av rikedom bland få enskilda grupper är också en kännetecken för den nuvarande civilisationen som gör oss utsatta för framtida förstörelse. Jag har en, kanske flera aspekter på detta, som jag ber att få återkomma till.

Kraften inom konst och kultur.
Det är genom kulturen och den kunskap som människor kan lära känna mer om sin civilisation, uppskatta den och utveckla medel för hur man bevarar sitt arv. Det hjälper till att omfamna mångfalden, dvs. tänja tankarna utanför nationsgränserna, och som ett resultat få mer av den jämlikhet som är nödvändigt för att bevara vår civilisation. Konst och kultur har genom olika tider alltid spelat en avgörande roll i civilisationerna.

Idag är det lika viktigt som det var för många generationer sedan, eller uttryckt som 'Civilisationens Utveckling'. Konst bär kraften när det gäller att påverka kulturen och nuvarande samhällens civilisation. Det är en källa till glädje i livet och är samtidigt upplysande och utvecklande för individer i alla åldrar. Utbildning och läskunnighet har visat sig vara högre bland de som arbetar med konst och kulturrelaterad verksamhet. Detta har följaktligen lett till att man, bland andra aktiviteter, lägger in konst- och kultur i skolplanen på olika håll över världen. Hur gör vi i Sverige? Vi bör kanske komma ihåg; musik, litteratur, teater, film, måleri, skulptur, figurativ konst, abstrakt konst, opera, klassisk musik, jazz, pop, mode, arkitektur, fotografi, design, installationer, performance, för att ta några exempel, i en omfattande variationsrikedom av kategorier och genrer. Kulturens betydelse för elever/studenter, som för deras samhällen, är därför obestridlig. De olika formerna av konst är dessutom en form av identitet för ett samhälle. Det är tillgängligt för alla i olika grad och varje person bör omfamna det utifrån sina förutsättningar som en del av deras liv. Det ger inte bara en röst att uttrycka och dela känslor. Konst och kultur aktiverar också ett språk som i de flesta fall är begripligt för alla.

Detta trots, som en och annan kanske skulle uttrycka det, trots att olika kulturer och bakgrund möts. Det visar återigen hur förenande den är, denna kraft, inte åtskiljande som militära vapenförespråkare hävdar genom sitt mantra, och, som tyvärr, en alltför stor del anammat utan reflektion. Genom konst kan man uttrycka sina åsikter om frågor som också kan betraktas i perspektiv av det som rör politik både i den egna nationen och över världens gränser och nationer. Eller om vi väljer att möta miljön genom konsten. Eller de sociala bryggorna. Det gör samhället starkare samtidigt som det stödjer känslan av identitet. Det är ett sätt att bygga kreativitet genom vilken man kan identifiera och tillfredsställande utnyttja sin inre röst.

Klimatförändringarna har nu eskalerat så mycket att de verkar överskugga världens politikers sorgliga beslut att öka upprustningen av militära vapen. En världsvida företeelse som få, alltför få, verkar reagera på utom med tystnad. Vissa (läs: de flesta) politiska ledare verkar aldrig ha förstått att klimatförändringen pågår, men det kanske är för mycket att begära, ja, det kanske är för mycket att begära.

Relaterat till världsledarnas politiska beslut om militära vapen; har jag nu tagit positionen Konst och KulturInitiativet för Mänsklighetens Värdighet™. Det är inte mänskligheten som hotar vår civilisation. Det är uteslutande de politiska ledarna (som mänskligheten har valt) och deras krystade beslut, med stöd av kuvade parlamentariker över alla kontinenter och nationer som, baserat på sina förvrängda teorier och föreställningar, skapar undermåliga beslut i sin köksbordspolitik. Varje dag avvisar de mänsklighetens värdighet, utan att mänskligheten reagerar. Jag upprepar det igen; Varje dag avvisar politikerna mänsklighetens värdighet, utan att mänskligheten reagerar, och utan att medierna reagerar. 
Alltså, inte heller media, varken i Sverige eller över världen verkar vara på sin traditionellt konservativa jakt och vakt. Det kan knappast bero på vilken vinge medierna slagit sig till ro på. Istället 'tillåter' media att politiker prioriterar militära vapen på mänsklighetens bekostnad. Konst och Kultur är därför en uppenbar fokusering; - AID-M Watch™. Vi kanske till och med skulle våga uttrycka det som; #wetoo. Konst & Kultur framträder idag därför mer som den tysta applåden i mänsklighetens gränsöverskridande. Låt oss ta initiativet och göra den hörd, -NU!Kommentera gärna, eller du kanske har en intressant berättelse om Konst & Kultur

Din berättelse här, berätta den. Dela den med andra besökare på websidan!


Table of contents

Arv & FramtidContemporary Art Print!Konst & Kultur 
är mer än
Konst & Kultur
-Nyheter Idag-

Peter Dahl charmade massorna med uppstudsig konst
Göteborgs-PostenUnder mina gymnasieår på estetisk linje på 90-talet var det ett namn som mer än något annat uppmärksammades av lärarna. Det var Peter Dahl.

Den Kulturella Hjärnan
By Håkan Lindgren
Eric Kandel och Jeff Koons: samtal om vetenskap och konst 30 maj 2019

Svensk sjögräskonst till Venedig
kkuriren.se
Konst Kan blommor lära oss om begär bortom biologiskt kön? ... Ingela Ihrmans konst luckrar upp gränsen mellan natur och kultur, och nu ställer hon ...

Konstnären som stämde sin kritiker
Göteborgs-Posten
På flera håll den här våren har det blossat upp en debatt om kritikerns roll då upphovspersonerna gett svar på tal. I Göteborg har det handlat om ...

Ny kalkyl ska visa kulturens värde för Stockholm
Dagens Nyheter
Nu utvecklas nya sätt att beräkna 
kultur- och nöjeslivets värde för staden. ... en konstnärsdriven förening och scen för experimentell musik och konst ...

Da Vinci kan ha drabbats av "klohand"Eskilstuna-KurirenKonst Två läkare har kommit fram till att konstnären Leonardo Da Vinci drabbades av en nervsjukdom som påverkade hans förmåga att måla under ...

Folkdans och stavkyrkor på norskt Skansen
Dagens Nyheter
Inomhus finns utställningar med norska folkdräkter, folkkonst, kyrklig 
konst och samisk kultur. Och självklart bjuder museet även på musik, folkdans ...

Den Kulturella Hjärnan
by Håkan Lindgren

"Det är naturligt för människan att röra sig. Vi måste egentligen hindra oss själva från att röra oss."

Hanna Poikonen, som både är dansare och doktor i neurovetenskap vid universitetet i Helsingfors, intervjuas i finsk TV om hur dans påverkar hjärna och kropp. Den motoriska delen av hjärnbarken stimuleras av dans, och yrkesdansare förbättrar sin förmåga när det gäller social delaktighet och bearbetning av känslor och minnen. Men även för dem som inte är professionella dansare kan dans vara nyttigt: dans kan sänka stress, skärpa minnet och förebygga demens.
Se intervjun här (textad på svenska).

Här är mottagarna av Göteborgs Stads kultur- och författarstipendier 2019
Mynewsdesk (pressmeddelande)
Mottagare av Göteborgs Stads kulturstipendier 2019. Patrik Andiné, 
konstnär. Sten Björnulfsson, författare. Malin Bogholt, konstnär. David Bramham ...

Nu upptäcks konstgeniet – som gick i exil i Kalmar
Expressen
En utställning som ger återupprättelse till den svensk-tyska 
konstnären Lotte Laserstein (1898-1993) har dragit storpublik till både Berlin och Frankfurt.
Contemporary Art Print!The World Needs Artists
Read more