- IAPD -
 Konstkrukans Dag Internationella™

Dags Att Uppgradera Blomkrukan ...Akryl  på Keramik

Låt även krukan blomma ut...

Som konstnär är sedan flera år min uppfattning att blomkrukan i hög grad är underskattad. glömd och outnyttjad del i en inredning. Den verkar mer betraktas som ett nödvändigt men "dolt" föremål. 
Den används i huvudsak endast som en ointressant, ibland t.o.m. ganska tråkig, behållare till planteringsjord för växter. 
Paradoxen i detta är krukans placering, ofta i anslutning till inkommande ljus som vi människor alltid behöver. 

Vi tittar ofta ut genom fönstren, vi vet att den finns där varje dag, men vi "ser" den inte. Blomkrukan förekommer i olika former antagligen i de flesta hem i de flesta kulturer i vår civilisation. 

Om vi istället skulle våga se blomkrukan som en del av inredningen eller t.o.m. kanske något vågat, som "möbel" kanske vi får ytterligare perspektiv på blomkrukans design och funktion i varje bostad, varje företag, restaurang, café, organisation, sjukhus etc. 

Låt oss skapa mer av och hos varje blomkruka! Vi vill dessutom att tillverkare och producenter utvecklar fler alternativ i designen. Det finns dessutom en utvändig yta som radikalt skulle kunna utvecklas. 

Hantverkare som utformar nya designer och konstnärer som tar sig an denna yttre viktiga yta på en blomkruka. Nu kan det i högre grad ses som en del i en helhet i en inredning. Här ser vi gärna en stark utveckling på flera plan. Syftet är att via en god design nå möjligheten till ett äkta handmålat originalkonstverk på varje kruka. Signerad, - naturligtvis! För den som är sugen på att samla, kanske nya möjligheter öppnar sig. 

För mer, berättigad och rolig uppmärksamhet, vill vi därför slå ett slag för konstkrukan utifrån en mer estetisk, konstnärlig och tilltalande design. IAPD© utmanar härmed all världens tillverkare, producenter, designer, hantverkare, keramiker och konstnärer att delta. Vi etablerar härmed den världsomspännade: 

Internationella Konstkrukans Dag™

Välkommen att stödja IAPD©! - Låt även krukan blomma!
Du kan vara privatperson, konstnär, producent, tillverkare, importör, hantverkare, keramiker eller formgivare av blomkrukor? Kanske är du inredningsarkitekt, fotograf, fastighetesmäklare, stylist, driver blomsteraffär, trädgårdsodling, företag eller verksamhet i annan bransch. Kanske tillhör du en organisation som främjar blomster, växter och krukor. Välkommen att stödja IAPD©. Du stödjer på ditt sätt.

Ditt stöd är välkommet!
Kopiera bilden till höger och lägg ut på din websida. Skicka sedan namn och adress till websidan så publicerar jag den på denna websida.

Tack för hjälpen!

IAPD - Internationella Konstkrukans Dag™ 
– IAPD International Art Pot Day™ 
- Med Ändlösa Alternativ och Möjligheter!

IAPD:s Etableringsdag: 9 september 2016, därefter hyllar vi konstkrukan: Andra Söndagen i September varje år med början 2017.

Välkommen att delta. 

Kenth Bender
Prisbelönt Konstnär
Grundare av IAPD - Internationella Konstkrukans Dag™
IAPD - International Art Pot Day™

Dela gärna i Sociala Medier!


Tillbaka från IAPD till
Konstkrukan Galleri - Konst & Kultur swe eller
Site Map

Heritage & FutureContact

Please enter the word that you see below.

  Akryl  på Terracotta

Akryl på keramik

Akryl på Keramik


Är du konstnär, tillverkare, importör, hantverkare, keramiker, designer eller formgivare av blomkrukor? Skicka dina bilder på "uppgraderade" blomkrukor så publicerar jag dem på denna site.

Skicka email